Τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα «ΠΝΥΚΑ: Πολιτική Ιστορία, Θεωρία και Πράξη» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) και «Ελληνικές Σπουδές» του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου συνδιοργανώνουν στις 12 Μαΐου 2022 και ώρα 18:00-21:00 διαδικτυακή διεπιστημονική ημερίδα με θέμα τις διάφορες αντιλήψεις και προσλήψεις της επιστήμης στον τρέχοντα δημόσιο λόγο της Ελλάδας και της Κύπρου. Με αφορμή τις σχετικές δημόσιες αντιπαραθέσεις κατά την περίοδο της πανδημίας της νόσου COVID-19, οι ομιλητές θα αναπτύξουν ένα ευρύ φάσμα επιστημολογικών, ιστορικών, νομικών και ιατρικών προβληματισμών, με στόχο την καλύτερη κατανόηση της φύσης της επιστημονικής έρευνας και της σχέσης της με το εκάστοτε ιστορικό και κοινωνικό της πλαίσιο.
Η ημερίδα με τίτλο «Επιτρέπεται η αμφισβήτηση της επιστήμης τον 21ο αιώνα;» θα μεταδοθεί διαδικτυακά στον σύνδεσμο τηλε-παρακολούθησης: https://bit.ly/3dnsajE.
Υποστηρικτής είναι το Σωματείο Φοιτητών και Αποφοίτων Ελληνικού Πολιτισμού του ΑΠΚΥ.
Ομιλητές Ημερίδας:
- Θεόδωρος Γ. Γιαννόπουλος (Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «ΠΝΥΚΑ: Πολιτική Ιστορία, Θεωρία και Πράξη» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου).
- Πάνος Χριστοδούλου (Επίκουρος Καθηγητής Ελληνικών Σπουδών, Συντονιστής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Ελληνικές Σπουδές» του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου).
- Ραϋμόνδος Αλβανός (Ιστορικός, Συντονιστής της Θ.Ε. ΠΙΘ522: «Θέματα Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας Ιστορίας» στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «ΠΝΥΚΑ: Πολιτική Ιστορία, Θεωρία και Πράξη»).
- Κωνσταντίνος Τσίνας (Λέκτορας στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου).
- Κωνσταντίνος Τσιούτης (Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας & Πρόληψης και Ελέγχου Λοιμώξεων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Επικεφαλής της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για τον κορωνοϊό στην Κύπρο).