26
Τρι, Νοε

Covid19: Επικοινωνία, κατ' εξαίρεση | Σειρά podcasts : Λ. Τσενέ w M. Ανδριωτάκης

«Covid19: Επικοινωνία, κατ' εξαίρεση» είναι ο γενικός τίτλος σειράς συζητήσεων με επιστήμονες και επαγγελματίες της επικοινωνίας και της δημοσιογραφίας που εγκαινίασε το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα "Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία" του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου και το περιοδικό δημοσιογραφία, ανταποκρινόμενα στα νέα απροσδόκητα δεδομένα που έφερε στη ζωή μας ο covid19. Κεντρικό θέμα της σειράς ο τρόπος που η κρίση του Covid-19 επηρεάζει τα δύο πεδία.

Η σειρά θα αναρτάται σε μορφή video podcasts μέσω των YouTube Channels του ΑΠΚΥ και του περιοδικού δημοσιογραφία.


Η πρεμιέρα των πρώτων τριών επεισοδίων (30 Μαρτίου, 3 Απριλίου και 6 Απριλίου 2020) με την Δρ. Λήδα Τσενέ, Σύμβουλο Επικοινωνίας και διδάσκουσα στο ΜΠΣ «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» του ΑΠΚΥ της σειράς έχει τίτλο:

«H Ψηφιακή Επικοινωνία στην εποχή του COVID-19: προκλήσεις και ευκαιρίες»

Ποιες είναι οι αλλαγές που φέρνει μια μεγάλη κρίση, όπως αυτή που βιώνουμε τώρα, στην αλληλεπίδραση κοινού και brands; Πώς καταφέρνουμε να διατηρήσουμε το κοινό μας; Πώς διαχειριζόμαστε επικοινωνιακά την κρίση; Πώς αλλάζει το περιεχόμενο των social media και πώς μπορούμε να προστατευτούμε από όλα όσα διαβάζουμε; 

Την Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020 στις 20.00 (2o επεισόδιο) η Λήδα Τσενέ συζητά με τον Μανώλη Ανδριωτάκη, δημοσιογράφο και συγγραφέα, για τον πολύπλοκο κόσμο των social media και για θέματα μηντιακού εγγραμματισμού και fake news σε εποχές κρίσης. 

Παρακολουθήστε ζωντανά μέσα από το εργαλείο Blackboard Ultra συνδεόμενοι στο παρακάτω link: https://eu.bbcollab.com/guest/035e2c3e1ee34ba7b1b9acf51a08d9f4

 

Βιογραφικά συντελεστών

Λήδα Τσενέ

Είναι Διδάκτωρ Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου με ειδίκευση στα social media και την εταιρική κοινωνική ευθύνη. Από το 2008 συνεργάζεται με το Εργαστήριο Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου ως ερευνήτρια και διδάσκουσα. Aπό το 2012 διδάσκει στο ΜΠΣ «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου. Από το 2013 συνεργάζεται ως διδάσκουσα με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, ενώ από το 2012 συντονίζει δύο διαδυκτιακά σεμιναρία στην Ελληνοαμερικανική Ένωση με θέμα τις νέες τεχνολογίες και την πολιτιστική επιχειρηματικότητα. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος και σύμβουλος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και επικοινωνίας, ενώ από το 2005 είναι Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Comicdom Press και από το 2015 founder της Athens Comics Library. Συνεργάζεται με το Impact Hub Athens ως Communication Strategist και Business Development Consultant. Έχει δημοσιεύσει άρθρα και επιστημονικές εργασίες στην περιοχή των ψηφιακών Μέσων, της δημοσιογραφίας, της επικοινωνίας, των comics και της πολιτιστικής διαχείρισης.

Μανώλης Ανδριωτάκης

Ο Μανώλης Ανδριωτάκης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Η δημοσιογραφική του δουλειά έχει φιλοξενηθεί σε μεγάλες ελληνικές εφημερίδες από το 2000, ενώ έχει γράψει 10 βιβλία. Η ειδίκευσή του σε θέματα τεχνολογίας, νέων μέσων και διαφήμισης τον οδήγησε στην παραγωγή τριών ερευνητικών ντοκιμαντέρ (Blog: Ένας νέος δημόσιος χώρος, 2008, Προσοχή: Φονικές Διαφημίσεις, 2010, #Ακολούθησε με | Εξερευνώντας το twitter, 2013) και στη συγγραφή τριών βιβλίων (Blog. Ειδήσεις απ' το δικό σου δωμάτιο, 2007, Πρόσεξέ με!, 2016, Ο Αλγόριθμος της Σοφίας, 2019). Από το 2016 διδάσκει ψηφιακή και backpack δημοσιογραφία σε εφήβους και εκπαιδευτικούς μέσω προγραμμάτων της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση. Είναι ενθουσιώδης blogger από το 2004.