26
Τρι, Νοε

Πρόγραμμα Τηλεδιαλέξεων ΑΠΚΥ: 24-31 Μαρτίου 2020

Σειρά χρήσιμων και χρηστικών τηλεδιαλέξεων και τηλεσεμιναρίων, που καλύπτουν ποικίλη θεματολογία, οργανώνει τις προσεχείς δύο εβδομάδες, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ), το δημόσιο πανεπιστήμιο και μοναδικό στην Κύπρο που προσφέρει σπουδές αποκλειστικά εξ αποστάσεως, στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης και της κοινωνικής του προσφοράς. Οι τηλε-εκδηλώσεις είναι ανοικτές στο ευρύ κοινό, το οποίο μπορεί να τις παρακολουθήσει μέσω της Πλατφόρμας Τηλεκπαίδευσης του Πανεπιστημίου.

 

  • Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020, ώρα έναρξης: 17.00 | Τηλεσεμινάριο με θέμα «Διαχείριση άγχους σε περιόδους κρίσης και μαζικού πανικού»

 

Μια ωφέλιμη παρέμβαση του ΑΠΚΥ, που διοργανώνει το Γραφείο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης, με δύο παρεμβάσεις:

α) «Διαχείριση άγχους σε περιόδους κρίσης και μαζικού πανικού» με την Nάταλυ Λούμπα, Εγγεγραμμένη Συμβουλευτική Ψυχολόγο.

β) «Mind over Matter: Νους επί της Ύλης, Νους επί των Γεγονότων και Νους επί του Σημαντικού», με την Βάγια (Βίκυ) Καραΐσκου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του μεταπτυχιακού προγράμματος «Πολιτιστική Πολιτική και Ανάπτυξη» του ΑΠΚΥ.

Live link: https://bit.ly/3dertc5

Περισσότερα για το τηλεσεμινάριο, εδώ: https://bit.ly/2Qz6wPg

 

  • Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020, ώρα έναρξης: 19.30 | Τηλεδιάλεξη με τίτλο «Τι σημαίνει να είσαι γυναίκα στην τέχνη;»

 

Η Δρ Χάρις Κανελλοπούλου, Ιστορικός Τέχνης και διδάσκουσα στο Προπτυχιακό πρόγραμμα «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» και στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Πολιτιστική Πολιτική και Ανάπτυξη» του ΑΠΚΥ, αναλύει, μέσα από μια διαδρομή στην ιστορία της τέχνης, τις συλλογές μουσείων, αλλά και τις προτιμήσεις των συλλεκτών στην αγορά της τέχνης, σε ποιο σημείο αναγνώρισης βρίσκονται οι ιστορικές γυναίκες καλλιτέχνες και τι σημαίνει το έντονο ενδιαφέρον των τελευταίων χρόνων γι’ αυτές. Είναι μία «μόδα» ή μπορεί τελικά να ωφελήσει στην αναγνώριση του έργου τους;

Live link: https://tinyurl.com/vbqxwec

Περισσότερα για την τηλεδιάλεξη, που οργανώνει το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Πολιτιστική Πολιτική και Ανάπτυξη», εδώ: https://tinyurl.com/r7xg6nf

 

 

Η Θεματική Ενότητα ΘΣΠ50 «Ιστορία του Θεάτρου και Δραματολογία» του Μεταπτυχιακού προγράμματος "Θεατρικές Σπουδές" του ΑΠΚΥ οργανώνει τηλεσεμινάριο με κεντρικό ομιλητή τον διδάσκοντα, Δρ. Γεώργιο Κράια, φιλόλογο, θεατρολόγο, διδάκτωρ φιλοσοφίας και θέμα το «Καλλιτεχνικό-θεατρικό ρεύμα της Γερμανίας Sturm und Drang (Θύελλα και Ορμή) και τον Φάουστ (Faust) του Γκαίτε». 

Το τηλεσεμινάριο είναι ανοιχτό για το ευρύ κοινό και θα πραγματοποιηθεί μέσω της Πλατφόρμας Τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ, στον σύνδεσμο: https://bit.ly/39dFDXM

 

  • Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020, ώρα έναρξης: 18:00 | Διαδικτυακή Παρουσίαση του Νέου Μεταπτυχιακού Προγράμματος «ΠΝΥΚΑ: Πολιτική Ιστορία, Θεωρία και Πράξη»

 

Το Νέο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «ΠΝΥΚΑ: Πολιτική Ιστορία, Θεωρία και Πράξη» του ΑΠΚΥ οργανώνει την πρώτη του τηλεπαρουσίαση, αφιερωμένη στα ελληνοτουρκικά και το μεταναστευτικό. Το Νέο πρόγραμμα θα παρουσιάσει στο διαδικτυακό κοινό ο Δρ. Θεόδωρος Γ. Γιαννόπουλος, Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του προγράμματος. Στην εκδήλωση παρεμβαίνουν οι:

α) Δρ. Αθανάσιος Γραμμένος, Προϊστάμενος του ελληνικού γραφείου του Ιδρύματος Friedrich Naumann για την Ελευθερία, με θέμα «Ιδεολογία, πολιτική και περιφερειακός ανταγωνισμός: η μεταναστευτική κρίση μεταξύ σφύρας και άκμονος»

β) Δρ. Ανδρέας Σταματίου, επί σειρά ετών Διπλωματικός Ακόλουθος Τύπου της Ελλάδας στην Άγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη, με θέμα: «Ανατομία της τουρκικής κοινωνίας»

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν μέλη ΔΕΠ της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών και ο Πρόεδρος του Σωματείου Φοιτητών και Αποφοίτων του Προπτυχιακού Προγράμματος «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» του ΑΠΚΥ.

Live link: https://bit.ly/2IY8pB9

Περισσότερα για την τηλε-παρουσίαση, εδώ: https://bit.ly/3bczeO3

 

  • Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020, ώρα έναρξης: 20:00 | Επεισόδιο 1 της νέας σειράς podcasts με γενικό τίτλο "Επικοινωνούμε εν μέσω κορονοϊού" - Λήδα Τσενέ w Παναγιώτης Αρωνιάδης

 

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» και το περιοδικό δημοσιογραφία ανταποκρινόμενα στα νέα απροσδόκητα δεδομένα που έφερε στη ζωή μας ο νέος κορoνοϊός Covid-19, εγκαινιάζουν μια σειρά από συζητήσεις με επιστήμονες και επαγγελματίες της επικοινωνίας και της δημοσιογραφίας με γενικό τίτλο «COVID19: Επικοινωνία, κατ' εξαίρεση» και με κεντρικό θέμα το πώς η κρίση του Covid-19 επηρεάζει τα πεδία της Επικοινωνίας και της Δημοσιογραφίας. Η σειρά θα αναρτάται σε μορφή video podcasts μέσω των YouTube Channels του ΑΠΚΥ και του www.dimosiografia.com και σε μορφή audio podcasts μέσω του www.dimosiografia.com. Η πρεμιέρα των πρώτων τριών επεισοδίων (30 Μαρτίου, 3 Απριλίου και 6 Απριλίου 2020) με την Δρ. Λήδα Τσενέ, Σύμβουλο Επικοινωνίας και διδάσκουσα στο ΜΠΣ «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» του ΑΠΚΥ της σειράς έχει τίτλο: «H Ψηφιακή Επικοινωνία στην εποχή του COVID-19: προκλήσεις και ευκαιρίες».

Τη Δευτέρα, 30 Μαρτίου στις 20.00 η Λήδα Τσενέ συζητά με τον Παναγιώτη Αρωνιάδη, New Media Director του ΠΑΟΚ, υπεύθυνο για την πολυβραβευμένη ψηφιακή στρατηγική του συλλόγου, για τις νέες προκλήσεις στη διαχείριση του του κοινού υπό το πρίσμα του κορονοϊού. Παρακολουθήστε ζωντανά μέσα από την πλατφόρμα Zoom συνδεόμενοι στο παρακάτω link: https://zoom.us/j/851148078

 

  • Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020, ώρα έναρξης: 19:45 | Τηλεδιάλεξη με γενικό τίτλο «Διδάσκοντας το παρελθόν: Στόχοι, τρόποι, προκλήσεις και προοπτικές»

 

Το Προπτυχιακό πρόγραμμα «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» του ΑΠΚΥ οργανώνει τηλεδιάλεξη με ομιλητές τον Δρα Ανδρέα Μαρκαντωνάτο, Καθηγητή Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και τον Δρα Σπύρο Συρόπουλο, Καθηγητή Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ο Καθηγ. Μαρκαντωνάτος θα πραγματευθεί το θέμα: «Τα κλασικά γράμματα στη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση. Παρόν και μέλλον», ενώ ο Καθηγ. Συρόπουλος θα μιλήσει με θέμα: «Υπάρχει μέλλον στο παρόν του παρελθόντος; Η αρχαιογνωσία σήμερα και η θέση της στην παιδεία του αυριανού κόσμου».

Live Link: https://bit.ly/2UqOBvp

Περισσότερα για τους δύο ομιλητές, εδώ: https://bit.ly/2wrlsbx