26
Τρι, Νοε

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων : 21-27 Νοεμβρίου 2022

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων από 21 έως 27 Νοεμβρίου 2022 του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ), δημόσιου πανεπιστημίου εξειδικευμένου στις σπουδές αποκλειστικά εξ αποστάσεως, περιλαμβάνει (τηλε)διαλέξεις και εκδηλώσεις ανοικτές για το ευρύ κοινό.


Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022 | 18:30

Δημόσια υβριδική διάλεξη: «Μάρκετινγκ στην Εκπαίδευση: Προκλήσεις και Ευκαιρίες»

Live link: https://bit.ly/3qc8lTL

 

Το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Educational Leadership and Policy» του ΑΠΚΥ, σε συνεργασία με τον Κυπριακό Όμιλο Εκπαιδευτικής Διοίκησης, διοργανώνουν στις 23/11/2022 δημόσια διάλεξη με τίτλο «Μάρκετινγκ στην Εκπαίδευση: Προκλήσεις και Ευκαιρίες» και ομιλητή τον Καθηγητή Κωνσταντίνο Λεωνίδου, Ακαδημαϊκό Υπεύθυνο των Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών στη «Διοίκηση Επιχειρήσεων» του ΑΠΚΥ. Η υβριδική ομιλία θα αρχίσει στις 18:30 μ.μ. και είναι ανοικτή στο ευρύ κοινό, ακαδημαϊκούς, ερευνητές, τεχνοκράτες και επαγγελματίες του χώρου του μάρκετινγκ και της εκπαίδευσης. Για διά ζώσης συμμετοχή, ο χώρος διεξαγωγής είναι το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου στη Λευκωσία (Λεωφόρος Γιάννου Κρανιδιώτη 33, 2220 Λατσιά).


Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022 | 18:00

Δημόσια (τηλε)διάλεξη: «Πουλιά και Μικροπλαστικά»

Live link: https://bit.ly/3fJUO3K

 

Η ρύπανση που προκαλείται από τα πλαστικά έχει επικίνδυνες επιπτώσεις όχι μόνο στο περιβάλλον, αλλά και στην ανθρώπινη υγεία. Οι επιπτώσεις δε της επονομαζόμενης «πλαστικής ρύπανσης» στον κόσμο των πτηνών είναι ιδιαιτέρως σοβαρή. Το θέμα «Πουλιά και Μικροπλαστικά» πραγματεύεται σε δημόσια υβριδική διάλεξη η Δρ Ίρις Χαραλαμπίδου, Αναπλ. Καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστημών Ζωής και Υγείας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, προσκεκλημένη ομιλήτρια στον 5ο Κύκλο Σειράς Διαλέξεων με γενικό τίτλο «Γυναίκες και Επιστήμες Περιβάλλοντος», τον οποίο διοργανώνουν το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Διαχείριση και Προστασία Περιβάλλοντος» σε συνεργασία με το Εργαστήριο Διαχείρισης Χερσαίων Οικοσυστημάτων του ΑΠΚΥ. Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στις 24/11/2022 στις 18:00 υβριδικά, στο κεντρικό κτίριο του ΑΠΚΥ με ταυτόχρονη διαδικτυακή μετάδοση.


Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 | 18:30

Φιλοσοφικό Colloquium: «Οι Χρήσεις της Ιστορίας»

Live link: https://tinyurl.com/y4ss9nyr

 

Η Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών και το Πρόγραμμα «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» διοργανώνουν στις 25/11/2022 (18:30 - 20:30) Φιλοσοφικό Colloquium με θέμα «Οι χρήσεις της ιστορίας», με τη συμμετοχή της Βάσως Κιντή και του Παναγιώτη Θανασά, καθηγητών Φιλοσοφίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το Colloquium, που θα διεξαχθεί διαδικτυακά μέσω των εργαλείων τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ, θα συντονίσει ο Καθηγητής Βυζαντινολογίας του ΑΠΚΥ Στέφανος Ευθυμιάδης. Η Βάσω Κιντή θα πραγματευθεί το θέμα «Γιατί να μελετάμε την ιστορία;» και ο Παναγιώτης Θανασάς θα αναπτύξει το θέμα «Ηistoria magistra vitae; Ο Χέγκελ ανασκευάζει μια παλαιά κοινοτοπία».


Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022 | 20:30

Συναυλία «Θυμήσου, σώμα…» σε ποίηση Κωνσταντίνου Καβάφη και μουσική Γιώργου Καλογήρου (20 χρόνια ΑΠΚΥ)

 

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ), στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων για τα 20 χρόνια από την ίδρυσή του, διοργανώνει το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022 τη συναυλία «Θυμήσου, σώμα…» σε ποίηση Κωνσταντίνου Π. Καβάφη και μουσική Γιώργου Καλογήρου. Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 20:30 και θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο 10.10Hall (Γράμμου 19 & Αριάδνης 24) στην παλιά Λευκωσία. Η συναυλία είναι σύνθεση για πιάνο, φαγκότο, όμποε, βαρύτονο και αφηγητή και μεταξύ των τραγουδιών παρεμβάλλονται δύο πεζά κείμενα του ποιητή και τρία ιντερμέδια. Σε εποχές που αναβιώνουν (ή/και επιβάλλονται) ο συντηρητισμός, ο ρατσισμός και η ομοφοβία, μια μουσικοποιητική ερωτική έκφραση γίνεται κοινωνική και πολιτική πράξη.


Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 | 20:00

Τηλεδιάλεξη: «Αρχαιότητες και μνημεία ως ζωντανό βίωμα των επισκεπτών»

Live link: https://bit.ly/3BYQdkJ

 

Το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Πολιτιστική Πολιτική και Ανάπτυξη» διοργανώνει στις 27/11/2022 (20:00) ανοικτή τηλεδιάλεξη με θέμα «Αρχαιότητες και μνημεία ως ζωντανό βίωμα των επισκεπτών». Ομιλήτρια είναι η Δρ. Άννα Νικ. Μιχέλη, κοινωνική αρχαιολόγος και μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, η οποία θα παρουσιάσει τις πιθανές διαστάσεις βιώματος που συγκροτούν έμμεσα τη σχέση (μας) με την πολιτισμική και κοινωνική οντότητα του κάθε αρχαίου μνημείου ή αρχαιολογικού χώρου ή έργου τέχνης μέσα από την εξέταση των δυνατοτήτων της διαλεκτικής και της φαινομενολογικής αισθητικής.